Altaner er klassikere i den urbane arkitektur

Alle elsker at sole sig på altaner (foto minaltan.d)
Alle elsker at sole sig på altaner (foto minaltan.d)

Altaner pryder rundt omkring i hele verdenen. Det er som om, at altaner bare er kommet for at blive. De er kommet for mange år siden, da man begyndte at bygge højt. Det må have været omkring urbaniseringen, at man begyndte at tænke så meget i de baner. Man kan i hvert fald nemt forestille sig, hvordan det må have været en glæde for mange i 1800-tallet at gå ud på deres altaner for at undslippe de trange lejligheder. Nu om dage bruger vi stadig altaner. Vi har nok lidt hyggeligere lejligheder med mere plads til os. Men altaner kan stadig have deres grundlag. I hvert fald er der mange mennesker rundt omkring på kloden, der stadig dyrker altaner og de rummelige muligheder, de giver.

Altaner skaber sommer og liv

I Danmark er vi også glade for altaner. Især omkring sommermånederne er det som om, at der kommer lidt mere liv i gaden. Men det er ikke kun på gadeplan, at man gører en summen. Det er også ovenfra. Når man går rundt på gaden, hører man en summen fra alle de hyggelige altaner rundt omkring i de hyggelige gader. Det er folk, der sidder og griller og hygger, hvis altanerne er store nok. Altaner formår virkelig at skabe det, man kalder for sommerstemning. De giver en helt særlig energi.

Altaner til soveværelser

Altaner er ikke kun til lejligheder. Også i forstæderne ser man altaner i huse, der har to etager. Det kan være en hyggelig ide at tilføje en altan udenfor soveværelsesvinduet. Især hvis det er østvendt. Så får man solen i ansigtet, når man går ud på altanerne om morgenen for at drikke sin morgenkaffe. Der findes ikke nogen bedre start på dagen end sådan en harmonisk måde at vågne op på.

3 thoughts on “Altaner er klassikere i den urbane arkitektur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.