Frisk gardinerne op

Nye gardiner (Foto: Fischer-Danmark.dk)
Nye gardiner (Foto: Fischer-Danmark.dk)

Har du nogle vinduer, som fremstår for nøgne? Og kunne du godt tænke dig at give din boligindretning et ekstra lille pift? Så kan det være, at du skulle udforske, hvad nye gardiner kan gøre ved det samlede indtryk, og desuden kan de også have en god, praktisk funktion.

Hvad skal gardinerne kunne?

Før du forelsker dig helt i et smukt mønster, skal du overveje hvilken funktion, dine gardiner skal have. Skal du have mulighed for mørklægning? Skal de bare bruges til pynt, eller vil du gerne kunne trække dem for? Start med det praktiske, og gå ud fra det, når du går videre i processen. Det næste, du skal gøre dig klart, er, hvilke slags gardiner der passer til det vindue, du har tænkt at hænge dem op i. Der findes mange forskellige former for gardiner, og du skal finde ud af, hvad der passer til vinduets form. Herefter kan du begynde at kigge efter det rigtige mønster og farve. Med overvejelserne fra de to første punkter i mente, finder du hurtigt frem til nogle gardiner, der vil passe perfekt ind i din bolig.

Hvilken slags kan jeg vælge?

Som sagt er der mange forskellige typer af gardiner, du kan vælge imellem. Den klassiske version er rullegardinet, som vil give dig et smart og moderne look. Det er nemt at gøre rent, og du kan frit vælge et mønster eller en farve, der passer til resten af rummet. Persienner er også populær. Her er det vigtigt, at du har tænkt over, hvad gardinet skal kunne. Skal det kunne afskærme helt, er rullegardinet en bedre løsning, men er det for at kunne regulere lyset, er persiennen den bedste løsning. Lamelgardiner er blevet meget brugt i nybyggeri, men her skal du være opmærksom på vinduets form. Lamelgardinet ser ikke særlig godt ud i små vinduer, men egner sig derimod ganske godt til store vinduespartier eller skråvinduer. Den sidste er plisségardinet som er en gammel kending. Det er fremstillet af et meget let stof, og kan vælges, hvis du gerne vil tilføre indretningen lidt mere hygge.

Se forskellige gardiner her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.